Vern om matpakka!Leste på NRK i dag at matpakka er klar for søppeldynga... Sosialantropolog Runar Døving mener at den tradisjonelle matpakka skaper klasseskille!!! Nå har jeg 16 år bak meg i skolen bak kateteret, og må si at det neppe er matpakka som skaper klasseskille... Det største problemet med matpakka er når den er fraværende... alt for mange barn og ungdommer får gå på skolen uten mat i magen og uten matpakke... Det er klart at det ikke alltid er like spennende med halvtørre skiver med svett ost på, men er man sulten, så er det bedre enn ingenting! Jeg vet også at ikke alle spiser den maten de får med seg, men at foreldre skal bruke det som unnskyldning for å la være å sende med matpakke er uholdbart! Det finnes alltid noe de liker, om det så er middagsrester fra i går eller yoghurt eller frukt eller innimellom en nuddelpakke! På skolen til snuppi har de forbud mot nuddelpakkene fordi det grapser så mye, og den ser jeg... men dersom det i en periode er det eneste du får poden til å spise, så tenker jeg at det må være greit! Jeg er ikke for usunne matpakker, men husker selv hvor stas det var å innimellom få med seg en vaffel som var til overs kvelden i forveien, eller et kakestykke dagen etter familieselskap... Så lenge det ikke er standarden, så hvorfor ikke!?! 
 

2 kommentarer

Geriatriks

01.10.2013 kl.14:17

Problemet for ungene nå er jo at det finnes en horde av overambisiøse overbeskyttende foreldre som mener dems barn tar skade av å se en klassekompis spise en skive med nugatti... eller ha med seg youghurt.. eller enda værre.. Frost-flakes... så da går de amok på foreldremøter og får til forbud mot alt som er godt.

Lykken Er Kort

01.10.2013 kl.14:31

AMEN! Endelig en som har skjønt det!!! ;-)

Skriv en ny kommentar

LykkenErKort

LykkenErKort

38, Stavanger

Sliten, engasjert og innimellom lykkelig, med masse på hjertet... Men er tidsklemma med meg slik at jeg får uttrykt skriftlig det jeg tenker og grubler på? Time will tell...

Kategorier

Arkiv

hits