Pass på fingrene!

Vi lever i en informasjonstid, og er opptatt av å fortelle hele verden hva vi har til middag, hvem vi har besøkt og  katten gulpet opp... Facebook, Twitter, MySpace, blogger o.l. har åpnet dørene inn til privatlivet vårt som min foreldregenerasjon var så opptatt av å bevare innenfor husets fire vegger(ja, man hadde ikke sånne fancy hus med runde buer og trekant-stuer dengang...)

Nå er jeg en av dem som mener at man skal være åpen og ikke være så redd for hva andre tenker(men det er en haaaaaaard jobb å ikke BRY seg om hva andre tenker og sier om en... gurimalla, paranoid? Ikke så rent lite heller...) Men kanskje vi bør ha en dugnad og lage noen kloke regler for hva man ikke bør poste på nettet! Unge jenter poserer i utfordrende positurer med masse sminke, lite klær og skremmende unaturlig trutmunn, bikini-bilder florerer, verkebyller poppes på video, og samlivsbrudd kan bli riktig stygge og slemme med lange poster om hva man synes og tenker om sine barns far/mor... Men noe av det som irriterer meg mest er alle disse "advarslene" som postes og repostes uten et dugg av kritisk blikk, om kattunger på flaske, folk som spiser baby-suppe og jeg vet ikke hva! Når jeg leser slike horrible ting vekkes et behov for å undersøke sannheten i det og om hvor utbredt det eventuelt er. I 9 av 10 tilfeller finner jeg ut at det er enten en hoax, en student som har kjedet seg, eller en kunstner som ikke har beina helt plantet på samme planet som oss, TAKK OG PRIS! Det er ikke alt som står på internett som er sant!!!!!  

Hvem som helst kan poste hva som helst, så ikke la hele verden se hvor godtroende vi er ved å videreposte alt som sjokkerer oss, i tillegg til alle postene om med bilder av hvor pent vi tror at alle andre tror vi har det hjemme... Google before you post... og tenk etter om det du poster virkelig er til interesse for andre, eller om det bare er du selv som har behov for å virke bedre enn du er... (Og ja: Jeg har også behov for å virke flinkere, slankere, ryddigere, mer kreativ og en bedre mor og kone enn jeg virkelig er! Men jeg har heldigvis et trehus, så steinene jeg kaster ikke skal gjøre så altfor stor skade... )
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LykkenErKort

LykkenErKort

38, Stavanger

Sliten, engasjert og innimellom lykkelig, med masse på hjertet... Men er tidsklemma med meg slik at jeg får uttrykt skriftlig det jeg tenker og grubler på? Time will tell...

Kategorier

Arkiv

hits