Er lykken kort?

"Livet er langt, lykken er kort, salig er den der tør give den bort..." synger Kim Larsen... Bloggen min er oppkalt etter denne sangen, men nå stusser jeg litt over mitt eget valg, for ER virkelig lykken kort? Er det ingen som har opplevd langvarig lykke? Jo, helt sikkert, og mine 8,5 år som mor må jeg si har vært lykkelige, men lykken har jo ikke vært konstant... Med samlivsbrudd, skyhøy rente som alenemor, sykdom, ødelagte hvitevarer, hest som gnaget lakken av panseret og punktering så har det jo vitterlig vært opphold i lykken! Man kan da ikke gå rundt og være lykkelig 24 timer i døgnet? I såfall bør man vurdere kompetansen til legen som skriver ut medisinene... (eller tipse meg om ham, for det høres ikke vondt ut å sveve på en rosa sky sammen med rosa elefanter...) 

Jeg kan ikke si at jeg har opplevd å være ulykkelig mer enn noen få ganger i livet... Er det fraværet av ulykkelighet som definerer lykke? Eller må det mer til? I mitt hode er lykke noe man har når øyeblikket kjennes problemfritt og fylt med glede, dermed er jeg lykkelig når jeg ligger i badekaret med masse skum, glodvarmt vann, en god bok og noko attåt i glasset... Jeg er lykkelig når jenta mi legger armene rundt halsen min og synger sin egen(og forøvrig hysterisk morsomme) variant av "Ro, ro, ro din båt" på tysk(?!?) i øret mitt, jeg er lykkelig når jeg sitter i armkroken til mannen min og har på kosebuksa og kosesokkene og ser "Love Actually" og når vi sitter på kjøkkenet en lørdagskveld og jeg slår ham i kortspill! Lykken er å få vasket håret hos frisøren, lykken er når eksperimentet med purreløken i vannglasset lyktes, lykken er når alle i huset har greid å sette skoene på plass, lykken er når deter Brie og druer i kjøleskapet, lykken er når det er mørkt og kalt ute og jeg fyrer i peisen og har alle stearinlysene tent, lykken er når man finner en nettside med alle favorittseriene samlet på ett sted, lykken er når telefonen ringer og det ikke er en telefonselger, lykken er når man trodde man var tom for ketchup og til alt hell finner to pakker McDonalds-ketchup i kjøleskapdøra... Lykken min består av små lykkelige stunder som til sammen utgjør flertallet av stunder, man må bare vite hvor man skal lete og hva man skal gjøre for å oppleve lykken!

Kan man være lykkelig i sorgen? En ting vet jeg iallefall: Man skal ikke ha dårlig samvittighet om man opplever lykke og glede i sorgen, det har jeg lært av familien til Ylva... Man skal ikke følge alle andres fasit for hva lykke er, vær din egen lykkes smed! (Innimellom kom det jammen noen kloke ordtak fra gamledager...) Så nå vil jeg sette punktum, og være lykkelig en liten stund: Jeg skal kose meg med papirene og duppedittene mine og scrappe julegaver mens jeg innvilger meg noen chattepauser! Oh, lykke! 

Én kommentar

Randi Elisabeth

28.11.2013 kl.22:14

Lykke kan og være å lese et bra blogginnlegg ;) Klems <3

LykkenErKort

28.11.2013 kl.23:23

Randi Elisabeth: Lykken er kjekke tilbakemeldinger! <3

Skriv en ny kommentar

LykkenErKort

LykkenErKort

38, Stavanger

Sliten, engasjert og innimellom lykkelig, med masse på hjertet... Men er tidsklemma med meg slik at jeg får uttrykt skriftlig det jeg tenker og grubler på? Time will tell...

Kategorier

Arkiv

hits